Een vrolijke ruil

10 oktober 2023

Online kinderuitzending voor Hervormingsdag

‘Een vrolijke ruil’. Met die woorden gaf Maarten Luther aan wat de betekenis is van het lijden en sterven van de Heere Jezus. De Zaligmaker ruilt onze schuld voor Zijn gerechtigheid. Deze kern van het evangelie willen we graag aan de kinderen doorgeven rondom Hervormingsdag. Dit jaar op een vernieuwde manier.

Bekijk de online uitzending
Op D.V. 20 oktober publiceren we een online uitzending voor kinderen over Hervormingsdag. Deze uitzending duurt ongeveer 20 minuten. In deze uitzending gaan we met de kinderen:

  • zingen onder leiding van Mark Brandwijk
  • luisteren naar een verhaal over Maarten Luther
  • ontdekken wat Maarten Luther ontdekte

Zondagsschoolkinderen spelen een belangrijke rol in deze uitzending.

Laat jouw kind meedoen
Per post ontvangt elke zondagsschool een envelop met flyers om uit te delen. Op de zondagsschool kun je de flyers uitdelen aan kinderen van jouw zondagsschool. Zo kunnen de kinderen thuis meedoen aan de uitzending. Op de flyer staat een kruiswoordpuzzel. Het antwoord op deze puzzel krijgen de kinderen tijdens de uitzending.

In de webshop zijn gratis extra flyers te bestellen, je betaalt alleen verzendkosten.

Aan de slag met Hervormingsdag
Het is mooi om ook op de zondagsschool Hervormingsdag aan de orde te laten komen. Gebruik daarvoor de handreiking die we voor jou maakten. Hiermee bied je de kinderen iets extra’s bovenop de online uitzending en de flyer met puzzels.

Deze online uitzending is de eerste van een serie. De volgende uitzending zal eind december online komen. We zullen je op de hoogte houden.

We hopen dat door middel van deze uitzending kinderen de inhoud van het evangelie door de geschiedenis van Hervormingsdag heen zullen ontdekken.

Terug naar de lijst