Als kaarsjes in de nacht

Kerstvertellingen voor jong en oud geschreven door Hans Mouthaan

Als kaarsjes in de nacht

Kerstvertellingen voor jong en oud geschreven door Hans Mouthaan. Hans schreef o.a. verhalen voor ons blad Kind & Evangelie

Ook is hij de schrijver van het boekje de Molenaartjes. De Molenaartjes is een verzameling van korte verhalen en prachtig geïllustreerd.

Deze bundel bevat vijftien kerstverhalen en enkele gedichten. De meeste verhalen spelen zich af in het lage polderland van de Zuid-Hollandse waard. Hans Mouthaan kent deze streek, haar historie en bevolking als geen ander. Dat maakt de verhalen boeiend en authentiek.

Behalve verhalen voor ouderen is een viertal verhalen voor kinderen in deze bundel opgenomen. In alle verhalen gaat her erom het wonder van Kerst op een verrassende manier te belichten.

De verhalen zijn uitermate geschikt om voor te lezen op kerstavonden en - bijeenkomsten, maar zullen ook door de lezers thuis gewaardeerd worden.

Boekrecensie uit Onze Hervormde Zondagsschool

Beoordeling: Een boek met prachtige authentieke verhalen uit de Alblasserwaard. Door leidinggevenden van zondagsscholen zijn de vier kinderverhalen prima te gebruiken als inspiratiebron voor hun kerstverhaal. Het is dus geen boek om weg te geven aan kinderen van de zondagsschool.
De boodschap van Kerstfeest is op een mooie en natuurlijke manier in de verhalen terug te vinden

Eindoordeel: warm aanbevolen  C.M. Codée

ISBN 9789462780972 (Paperback)

12,95
Terug

Deel deze pagina: