'Zorg voor spanning in het Bijbelverhaal'

Als die er niet is, beleven de kinderen niets: de diepte van ons bestaan niet en de liefde van God niet.” Aldus Ineke Roos afgelopen zaterdag op onze toerustingsbijeenkomst.    

„Zorg voor spanning in het Bijbelverhaal. Als die er niet is, beleven de kinderen niets: de diepte van ons bestaan niet en de liefde van God niet.”

Die oproep deed Ineke Roos-De Pater zaterdag tijdens de toerustingsbijeenkomst van de Bond van Hervormde Zondagsscholen op gereformeerde grondslag. De bijeenkomst in De Aker te Putten trok ongeveer honderd leidinggevenden. Een van hen was Roos, die al zo’n dertig jaar bij het werk op de zondagschool betrokken is, nu in Moerkapelle. Zij hield een lezing over de verwerking van het Bijbelverhaal.

Eerst ging ze in op het vertellen zelf. „Christelijke kinderen kennen de Bijbelverhalen en hebben die al heel wat keren gehoord. De verhalen moeten hun spanning behouden. Vertel alsof je tussen die mensen hebt gestaan bij de berechting van de Heere Jezus en meegeroepen hebt. Als er geen spanning in het verhaal zit, beleven de kinderen niets: de diepte van ons bestaan niet en de liefde van God niet.”


klik hiervoor haar lezing

Gerelateerde producten:

 • Bijbelverhalen met stickers over Jozef in Egypte

  Met tekeningen van Tamara Visser en korte Bijbelverhalen over Jozef

  Bekijk product.. Bestellen
 • SP-2 VerwerkingsideeŽn zondagsschool

  In dit praktische boekje vindt u allerlei verwerkingsideeŽn om uit te voeren tijdens het zondagsschooluur passend bij het thema

  Bekijk product.. Bestellen
 • Bijbelverhalen met stickers over Jacob en Ezau (NIEUW)

  Met tekeningen van Tamara Visser en korte Bijbelverhalen over Jacob en Ezau

  Bekijk product.. Bestellen
Terug

Deel deze pagina: