Zondagsschoolwerk gaat gelukkig wel door, wel op geheel andere wijze

- Groeiend aantal kinderen op zondagsschool -

Afgelopen zaterdag hadden we overleg als hoofdbestuur met de afgevaardigden van onze streken uit het gehele land. Met elkaar bespraken we hoe het zondagsschoolwerk doorging.
Ter inspiratie geven we u een overzicht van de ontwikkelingen plaatselijk.

· Zondagsschool gaat online door via kerkdienstgemist e.d, kinderen krijgen zaterdags een mail van de leiding en ook regelmatig materiaal thuisgebracht

· Ook kinderen die normaal niet op de zondagsschool zaten doen nu wel mee, zondagsschool groeit dus!

· Zondagsschool via vooraf opgenomen lessen via YouTube.

· Fysiek zijn we voorzichtig weer gestart, daardoor komen nog niet alle kinderen omdat ouders heel erg voorzichtig zijn omdat daardoor kinderen van verschillende scholen en klassen bij elkaar komen

· Zondagsschool is naar de zaterdag verschoven omdat zondags er drie diensten zijn in de kerk.

· Kerst/Paasvieringen met alleen kinderen (vinden ouders niet leuk). Veel is gekozen voor online vieringen waarbij kinderen actief meedoen door filmpjes die ze thuis opnemen en die worden gemonteerd naar volledig programma.

· Zorg dat er vanuit streekbestuur contact is met de plaatselijke zondagsschool, vraag hoe het gaat en deel ervaringen.

· Bovenbouw groep online met elkaar in gesprek via Teams op de gebruikelijke tijd.
Zorg voor voldoende interactie, met bijvoorbeeld liederen die ze mogen aandragen, moment van de week (wat hebben de kinderen meegemaakt afgelopen week wat ze delen d.m.v. foto)
Online Quiz, letterspel passend bij het thema van de Bijbelles.

Tips:

· Zorg dat er mensen in het team of gemeente zijn die goed kunnen omgaan met YouTube, opnemen van filmpjes en monteren in bijvoorbeeld Movavi Video Editor .

· Deel het digitale materiaal o.a. van onze digitale omgeving.

Inspiratie voorbeelden

Schoonhoven

Wat hebben we een gezellige afsluiting van de Zondagsschool gehad! Met zo’n 40 kinderen hebben we een speurtocht gedaan en ondertussen hadden ze hun Bijbelse kennis nodig. De speeltuinen onderweg waren ook erg leuk! Tot slot afgesloten in de Ark met limonade, chips en een presentje voor thuis. We hopen de kinderen in het nieuwe seizoen weer te ontmoeten op de zondagmiddagen.

Afsluitende puzzeltocht ‘Geef het door’

Praktische tips

-Bezorg een tas met mooie materialen voor de online lessen bij uw kinderen
-Denk aan het Vakantienummer maar ook het speciale startnummer September van Kind & Evangelie