Zondagsschool kerstvieringen met de kinderen online i.p.v. fysiek?

Update n.a.v. toespraak premier Rutte en inspiratie voorbeelden

Met een ingelaste toespraak vanuit het Torentje kondigde minister-president Rutte aan dat Nederland voor vijf weken op slot gaat. Ruim acht miljoen mensen keken naar de toespraak en hoorden de zware maatregelen die het kabinet genomen heeft. Opnieuw een lockdown, net als in maart. Voor veel mensen een harde boodschap. Zeker ook voor ouderen, kwetsbaren en eenzame mensen. Maar, dit raakt ook jou en mij, maar vooral het jeugdwerk en zondagsschool. 

Betekenis voor het jeugdwerk en zondagsschool in de gemeente

Vanmorgen hebben we samen met andere kerkelijke jongerenorganisaties, gekeken naar de gevolgen voor het jeugdwerk. We hebben daarbij het volgende afgestemd:

  • We adviseren zeer dringend om alle fysieke activiteiten voor de komende vijf weken per direct te annuleren.
    Kerkdiensten met max. 30 personen blijft mogelijk.
  • Het coronaprotocol voor het jeugdwerk voorziet in een periode dat er mogelijkheden zijn om bij elkaar te komen. Door de lockdown is dat niet meer mogelijk. Het protocol is daarom tot zeker 19 januari niet van kracht.
  • Laat jongeren en kinderen niet los, maar schakel over naar andere activiteiten, waarbij er vooral online contact is met de kinderen en jongeren. Via de website zullen we verschillende ideeën en initiatieven delen. Daarbij hebben we ook de input van leidinggevenden nodig. Hebben jullie leuke ideeën voor online avonden of activiteiten die binnen de maatregelen passen? Laat het ons vooral weten. Samen bouwen we dan aan een platform waarop verenigingen hun ideeën kunnen brengen en halen.

Licht in de duisternis

Tijdens het kabinetsoverleg dat de aanleiding vormde voor het afkondigen van de lockdown hield RIVM-directeur Jaap van Dissel een presentatie, waarin hij een gitzwart beeld schetste van de situatie. Letterlijk donkere dagen voor Kerst. Ik kan me voorstellen dat de lockdown hard aankomt. Juist vlak voor het Kerstfeest, dat toch ook altijd veel gezelligheid met zich meebrengt. Ook jongeren kunnen dat gevoel hebben. Maar, Kerst is vooral het feest van het Licht. En de lockdown verandert dat niet. In de komst van de Heere Jezus als Mens, is God ons zeer nabij gekomen. Zijn Naam is Immanuël, God met ons. Hij is het Licht dat in de wereld komen zou. Hij is het Licht dat in de duisternis schijnt. Hij is het Licht op wie de duisternis geen vat heeft gekregen. Hij is in het Woord van God ons nabij gebleven. Er is zaligheid en redding in Hem, voor jong en oud.

 

Inspiratie
Kerk en gezin online
HGJB
HJW
HHJO

Kerst speurtocht Klaaswaal

Speurtocht Wijk

Kerstviering Hervormd Wijk 2e kerstdag 09.30 uur
Kerkdienst met kinderen zondagsschool Hervormde gemeente Schoonhoven 2e kerstdag 10.00 uur

Terug

Deel deze pagina: