Vakantienummer ‘Kind & Evangelie' 2020

Dit nummer gebruiken als presentje voor alle kinderen van de zondagsschool? Bestel tijdig!!!!

Evenals de afgelopen jaren zijn we ook dit jaar bezig om een speciaal vakantienummer van ons blad ‘Kind & Evangelie’ samen te stellen. Dit nummer sluit aan bij het thema van de Vakantiebijbelweken.

In deze bijzonder tijd dat de zondagsschool niet of anders door kan gaan, wellicht een goed idee om alle kinderen aan het einde van dit seizoen dit nummer te geven.
Een mooie herinnering aan het plaatselijke zondagsschoolwerk en hen ondanks alles was anders is toch een goede vakantie toewensen, met de werkjes, puzzels en verhalen uit dit vakantienummer.

In dit extra dikke nummer (24 (!) pagina’s) staat het verhaal van de VBW weken centraal van zowel de HGJB als Evangeliestek
Als redactie stellen we voor dat u ons blad als cadeautje uitreikt na de slotavond van een evangelisatieweek, na een themadienst tijdens een evangelisatieweek, op de camping of na andere (kinder)bijeenkomsten.

De Thema's dit jaar zijn:

'Overwinnaar'
Ook dit jaar is er weer een map uitgebracht met kinderevangelisatiemateriaal. De map ‘Overwinnaar!’ is een complete map om vijf dagen VakantieBijbelWeek of kinderclub te verzorgen. Het materiaal is te gebruiken voor zowel kerkelijke als niet-kerkelijke kinderen. De vijf Bijbellessen gaan over God als overwinnaar en de strijd tegen het kwaad, de zonden en de satan.

Voor meer informatie en bestellen, ga naar: www. evangeliestek.nl/materiaal/2576/overwinnaar

Duik erin!
Speciaal voor het missionaire kinderwerk in de gemeente geeft de HGJB jaarlijks een VBW-map uit. Dit materiaal is onmisbaar voor het kinderprogramma (4-11 jaar) van het Vakantie Bijbel Werk (VBW) en voor de (missionaire) kinderclub of kinderkamp. De map bevat 4 uitgewerkte programma’s rond het thema ‘Duik erin!’. Rode draad van deze map is de lijn met ‘Water’. In elk programma vind je een uitgewerkt bijbelverhaal (uiteraard mét water), een sketch, een poppenkastverhaal, bijbelvragen voor de kinderen en allerlei spel- en knutselideeën. In de map vind je ook een speciaal geschreven themalied bij het thema ‘Duik erin!’. Verder staan er in de map uitgebreide ideeën voor de aankleding van de ruimte, een opzet voor een afsluitende kerkdienst (kinderpreek, kerkboekje voor in de dienst), een opzet voor een escaperoom, etc. Kortom, de VBW-map biedt een complete handreiking die door de gemeente gebruikt kan worden, met uiteraard veel mogelijkheden voor eigen inbreng. De map geeft kinderwerkers en VBW-commissies voldoende in handen voor zowel een stevig inhoudelijk als een laagdrempelig en luchtig kinderprogramma. VBW (Vakantie Bijbel Werk)map 2020. Het thema van de VBW van 2020 is ‘Duik erin!’.

Wij denken dat u er veel kinderen een plezier mee doet.

‘Kind & Evangelie’ is al ruim 75 jaar een uitgave van de Bond van Hervormde Zondagsscholen op Gereformeerde Grondslag. Onze doelstelling is kinderen een bijbels verantwoord blad te geven.

Wij verwachten dat er veel vraag zal zijn naar deze aanbieding. Reageer daarom alstublieft tijdig om teleurstellingen te voorkomen. Uiterlijk tot 31 mei a.s.