Update protocol anderhalvemeter -jeugdwerk/zondagsschool

De laatste actuele aandachtspunten

Beste leidinggevende,

 

De afgelopen tijd zijn er weer nieuwe ontwikkelingen rondom corona geweest. We hebben verschillende vragen binnen gekregen over wat dit betekent voor het (opstarten van het) zondagsschool- en jeugdwerk. Wat betreft het jeugdwerk protocol  zijn er geen wijzigingen; dit protocol blijft leidend. We hebben wel een aantal aandachtspunten die we eruit willen lichten:

· Start vooral met live zondagsschool- en jeugdwerk! De impact van het niet fysiek samenkomen als gemeente is enorm, bij volwassenen maar zeker bij jongeren. De binding met de kerk, geloof en de plaatselijke gemeente neemt heel snel af. Kijk wat mogelijk is binnen de corona regels en start zo snel mogelijk met het jeugdwerk. Zie je jongeren, nodig ze persoonlijk uit.

· Let erop dat er in de thuissituatie niet meer dan zes mensen uitgenodigd worden.

· Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijke ventilatie en gebruik geen airco’s als er personen aanwezig zijn.

· Wees terughoudend met het delen van consumpties.

· Blijf consequent met gezondheidsregels: als jongeren gezondheidsklachten hebben, moeten ze thuisblijven; let op het desinfecteren van handen, schoonmaken van tafels en deurkrukken; houd 1,5 meter afstand; houd presentielijsten bij.

 

Samenvattend is het belangrijk om je aan de(overheids)regels te houden maar niet minder belangrijk om zo snel mogelijk te starten met het jeugdwerk binnen de mogelijkheden die er zijn. Van harte Gods zegen toegewenst.

 

 

Terug

Deel deze pagina: