Mijn kind een prins(es)?

Dat is de titel van een brochure deze week bij de Waarheidsvriend. Ook voor zondagsschoolleiding goed om kennis van te nemen.

Worden kinderen behandeld als prinsen en prinsessen?

Mensen die veel werken met kinderen en jongeren, klagen hierover. De jonge generaties zijn alleen maar gewend positieve dingen te horen, krijgen nooit tegengas en hebben alles wat hun hartje begeert. Dr. Elsbeth Visser-Vogel, senior docent en onderzoeker aan de Christelijke Hogeschool Ede, zet het probleem uiteen in de bijgesloten themabrochure Mijn kind, een prins(es)? Het probleem ligt niet zozeer bij de jongeren zelf, maar bij de ouders, schrijft zij. Hoe moeten we als christelijke opvoeders kijken naar onze kinderen en met welke idealen moeten we hen opvoeden?


Klik hier voor meer info

 

In de brochure worden als tips een aantal boeken aanbevolen die zijn uitgegeven in samenwerking met Driestar hogeschool
Opvoedingsidealen voor ouders, De allerbeste wensen, Aan de slag met opvoedingsidealen.
Klik hier om te bestellen

Gerelateerde producten:

 • Kinderen voor DE KONING

  Aan de hand van praktische voorbeelden zoeken de auteurs, Dr. M.J. Kater, Dr A.J. Kunz en Drs Sarina Brons-van der Wekken, naar een Bijbelse eenheid in de christelijke opvoeding

  Bekijk product.. Bestellen
 • Spreken over DE KONING

  Begrijpelijk opvoeden in gezin, kerk en op (zondags)school

  Bekijk product.. Bestellen
 • Woorden van DE KONING

  In samenwerking met de Banier geven we een boekje uit over het thema ‘Kind en geloof’. De schrijvers zijn dr. M.J. Kater, dr. A.J. Kunz, Nieske Selles-ten Brinke, drs. Laurens Snoek en Steven Middelkoop.

  Bekijk product.. Bestellen
Terug

Deel deze pagina: