Inspirerend voorbeeld van de zondagsschool in Nieuw Lekkerland

Onze ZS (Samuël, Nieuw Lekkerland, Hervormde gemeente wijk dorp) verzorgt elke zondagmiddag om half 3 een uitzending in de kerk. Dit is te beluisteren via de kerktelefoon en word live gestreamd. Er is dus ook de mogelijkheid om mee te kijken.

We zijn met 3 leidinggevenden; zodat de kinderen ook 3 verschillende gezichten zien. Eén leidinggevende begint, met gebed, tekst overhoren, stukje vertelling terug halen van de week ervoor. De jarigen van de afgelopen week worden genoemd. Ook kunnen kinderen gebedspunten indienen bij een leidinggevenden. Dan kunnen we dat mee nemen in het gebed.

de tweede leidinggevende vertelt. De derde legt de tekst en Psalm uit voor de komende zondag. En sluit af met gebed.

Tussendoor zingen we, of zelf een lied/Psalm of de technicus laat een lied/Psalm horen wat we vooraf opgezocht hebben op Youtube. Elke week word er ook een verwerking op de site gezet, zodat de kinderen daarmee aan de slag kunnen. We gebruiken het rooster van de middenbouw zodat we toch alle leeftijden bereiken.

We zijn dankbaar dat we op deze manier toch ZS kunnen geven. Het word ook positief ontvangen in de gemeente. Verder hebben we alle kinderen het boekje en boon gegeven met Pinksteren. Persoonlijk door meesters en juffen bij hen thuis gebracht. Dat vinden ze erg leuk. De maand juni hopen we nog uit te zenden. Dan houden we vakantie.

Hartelijke groet, Margriet Hak

Secretaris ZS Samuël, Nieuw Lekkerland.