Is uw zondagsschool al voorbereid op Hervormingsdag?

Bestel tijdig uw materiaal voor Hervormingsdag of download de extra lessen

500 jaar! Zolang is het al geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op de deur spijkerde van de slotkapel in Wittenberg. Ieder jaar op 31 oktober denken we hier weer aan. We houden dan Hervormingsdag. Maar is dat dan zo belangrijk? Is het na 500 jaar eens geen tijd om daarmee te stoppen? In dit boekje lees je iets over de belangrijkste dingen uit het leven van Maarten Luther. Maar ook wat de gevolgen daarvan geweest zijn. Hopelijk merk je na het lezen en het puzzelen in dit boekje hoe belangrijk het werk van Maarten Luther en de Hervorming geweest is, ook voor veel christenen nu.
De Luther uitgave voor nu slechts € 1,85 per stuk. Vele ander uitgaven nu €1,-

Aanvulling A-mappen Bovenbouw rond Hervormingsdag

Voor de bovenbouw van de zondagsschool is rond Hervormingsdag een lespakket ontwikkeld. Het thema van het lespakket is: ‘De ontdekking van Maarten Luther’. Het pakket bestaat uit een vertelschets en handleiding voor de leidinggevende en een lesbrief voor de oudste kinderen van de zondagsschool. De lesbrief kan eenvoudig zelf vermenigvuldigd worden.

De inhoud van de vertelschets, de tekst van de lesbrief en de verwerkingsopdrachten sluiten nauw op elkaar aan. Met behulp van bijgevoegde handleiding kan eenvoudig een zondagsschooluur rond Hervormingsdag worden voorbereid. Hierbij staat de vertelling over de belangrijke ontdekking van Maarten Luther centraal. Vervolgens kan met behulp van de lesbrief gekozen worden uit uiteenlopende verwerkingsopdrachten. De handleiding voor de leidinggevende bevat ook aanwijzingen voor de verwerking en een antwoordmodel bij de opdrachten.

De aanvulling op de A-mappen wordt kosteloos toegezonden aan zondagsscholen die een abonnement hebben op het bovenbouw-materiaal. Andere belangstellenden kunnen het materiaal via het Bondsbureau bestellen.

Klik hier voor hervormingsdag pagina

Vertelschets Hervormingsdag voor de Middenbouw

Voor de middenbouw van de zondagsschool is voor Hervormingsdag een speciale vertelschets geschreven. Dit maakt het mogelijk om D.V. 27 oktober of 3 november op de zondagsschool te vertellen over de ontdekking van Maarten Luther.

Op de website van de Hervormde Zondagsscholen zijn diverse verwerkingen te downloaden die goed passen bij deze vertelschets. Er is gekozen voor het aanbieden van een concrete vertelschets om de geschiedenis van de Reformatie een krachtige en vertrouwde plek binnen het zondagsschooluur te geven.

 

 

 

Gerelateerde producten:

Terug

Deel deze pagina: