Hartelijke groeten uit Nairobi, Kenia

Hoe gaat het met ons zondagsschoolwerk? Ik vertel u er graag iets meer over.

Nairobi, Kenia

3 mei 2018

Geachte broeders en zusters,

Ik groet u hartelijk in de Naam van Jezus Christus, onze Heere!

Hoe gaat het met ons zondagsschoolwerk? Ik vertel u er graag iets meer over.

Onze zondagsschool draait goed, ondanks de uitdagingen die er ook zijn. In april hielden we opnieuw onze ‘Vakantie-Bijbel-Week’ en er waren méér kinderen uit de wijk dan ooit te voren. We horen bemoedigende getuigenissen van ouders die via het kinderwerk bij de gemeente betrokken raken. Met de ondersteuning die we via de GZB hebben ontvangen, hebben we verschillende leermaterialen kunnen kopen.

Onze grootste uitdaging op dit moment is dat we niet genoeg ruimte hebben voor de kinderen van de zondagsschool en voor de leerlingen van de basisschool (die door de week ook gebruik maken van het kerkgebouw). De zondagsschool­kinderen hebben een kleine ruimte en een aantal kinderen moet buiten zitten, omdat ze niet in het klaslokaal passen.

Pasgeleden brak een van de basisschoolleerlingen onze glazen lessenaar in de kerkzaal. Dat was een gevaarlijke situatie. Omdat we niet meer ruimte hebben, zitten de leerlingen door de week ook in de kerkzaal.

Als we D.V. de fondsen krijgen die jullie actie heeft opgebracht, dan zal de architect de benodigde vergunningen gaan regelen bij de lokale overheid en daarna kan het werk meteen starten. Het project moet binnen 6 maanden afgerond kunnen worden. Er zal geen overlast zijn voor de activiteiten die we nu doen.

Het is ons gebed dat onze zondagsschoolkinderen genoeg ruimte krijgen voor het Bijbels onderwijs en de andere activiteiten. Ik voeg een aantal foto’s van onze kinderen hierbij.

Wij danken u heel hartelijk voor uw verbondenheid en uw vrijgevigheid.

Met hartelijke groet,

Japhether M. Kisaka
Voorzitter van de kerkenraad

Reformed Church of East Africa