ds M. Messemaker hoofdspreker op toerustingsbijeenkomst

We hebben Ds. M. Messemaker uit Nijkerk bereid gevonden de hoofdlezing te verzorgen op onze jaarlijkse toerustingsbijeenkomst op D.V. 8 juni in Putten

Thema: Psalmen nog voldoende actueel om aan te leren!

Het hoofdthema van de bijeenkomst is ‘Wie niet leert, verliest!’

Waarom leer je een jong kind Psalmen?

• Omdat je ze van jongs af vertrouwd wil maken met de grote-mensenliederen. Inwijden heet dat met een mooi woord. In de hoop en verwachting dat je kind steeds meer gaat zien van de rijke inhoud ervan. Ook al begrijpen ze er in het begin nog werkelijk helemaal niets van.
  • Omdat je hem het feest van de herkenning gunt, als er tijdens de kerkdienst een Psalm wordt gezongen die ze kennen.
  • Omdat je hem wilt laten merken dat kerk en thuis ‘iets’ met elkaar te maken hebben.
  • Omdat zingen een geweldig middel is om Bijbelse waarheden in te prenten. Laat je kind maar zingen: “God zal Zijn waarheid nimmer krenken, maar eeuwig Zijn verbond gedenken.”