Materialen voor het nieuwe jaar 2018/2019 al besteld?

De roosters en verwerkingsboekjes voor het nieuwe jaar zijn al weer gereed en kunnen als u dat nog niet hebt gedaan besteld worden. Ook de roosteralbums passend bij dit rooster zijn uit voorraad leverbaar.

Roosters en verwerkingsboekjes

Onderbouw: Op de Akker

Middenbouw: Op reis naar Jeruzalem

Werven van nieuwe kinderen

Een groot aantal zondagsscholen is gestart met een nieuwe wervingscampagne en maken gebruik van het nieuwe materiaal. Eén van de zondagsscholen gaat werven op de basisschool. Misschien een voorbeeld ter navolging. Het materiaal kan bij grotere oplage geleverd worden met door u aangeleverde teksten en logo's. En enkele duizenden kaarten kosten circa € 130,-

Toerusting leiding
Van kinds af geleerd is een mooi boekje om te gebruiken als start van uw vergadering met de leiding van de plaatselijke zondagsschool. Evenals het boek Leren uit het Woord en het boek Als een Kind. Ook kunt u via onze website het boek De kunst van het vertellen bestellen
Deze boekjes kunt u direct bestellen in onze webshop. Zie de artikelen hieronder.

Hervormingsboekje 2018

Dit jaar zal er een uitgave door onze bond worden uitgegeven rondom het thema de Dordtse leerregels. Dit n.a.v. het 400 jarige jubileum van deze belangrijke kerkvergadering in Dordrecht o.l.v. Johannes Bogerman in 1618-1619.

Naast een lees- en verwerkingsboekje geschreven door A.C. Teeuw werkzaam als docent Godsdienst aan het Driestar College. Zal er ook een les worden gemaakt door ons HB lid Arjan Baarssen, werkzaam als docent Geschiedenis aan de Pieter Zandt.

Binnenkort meer informatie

Klik hier om te bestellen

Jaarlijkse actie: Haal ze uit het slob

Om de Roma kinderen uit hun isolement te halen en hen toekomstperspectief te bieden is onderwijs van cruciaal belang. Onderwijs is naar onze stellige mening hét voertuig om de Roma bevolking op een hoger plan te krijgen

In de achterliggende jaren zijn er, in diverse dorpen, kleuterschooltjes / pre-schools gestart. Deze schooltjes zijn van essentieel belang bij de integratie van Roma kinderen in het reguliere staatsonderwijs en hun integratie in de samenleving.

‘Haal ze uit het slob’ is een project van de HOE. Klik hier om direct naar de actiepagina te gaan.

Nieuw materiaal
Op de jaarvergadering is het nieuwe materiaal in de serie 'Van kind tot kind' gepresenteerd aan de leidinggevenden. Mooi om te gebruiken voor beloning maar ook voor verjaardagspresentje

Deze materialen worden speciaal voor u gemaakt. We hebben dus minimaal 5 werkdagen nodig om ze bij u thuis te kunnen leveren. Zorg dus voor tijdige bestelling.

Dankdagnummer Kind & Evangelie

Steeds meer gemeenten geven tijdens de dankdagdienst de kinderen een exemplaar mee van het blad Kind & Evangelie.

In dit blad staat een Bijbelverhaal, een vrij verhaal om (voor) te lezen en er zijn diverse pagina's met puzzels en andere verwerkingen.
Kortom een verantwoord en actueel blad. Wat ook uitgedeeld kan worden aan de basisschoolkinderen die misschien niet zo frequent de kerk bezoeken.
Wij ontvangen uw bestelling graag vóór 1 november 2018

Het centrale bijbelgedeelte voor dankdag is Markus 12:38-44. Dit gedeelte gaat over de gift van de weduwe. Ze geeft haar hele levensonderhoud weg. Jezus leert ons hiermee iets over dankbaarheid en vertrouwen. Het thema van de map is ‘Alles geef ik U!’ en het materiaal sluit inhoudelijk aan bij het jaarthema van de HGJB.

Regionale bijeenkomsten
In het najaar worden ook regionale bijeenkomsten georganiseerd samen met de streekbesturen. Iedere leidinggevende in het zondagsschoolwerk wordt hiervoor hartelijk uitgenodigd. Klik hier voor de actuele agenda