Hervormingsdag

Op deze pagina vindt u de materialen om te gebruiken rondom de viering van Hervormingsdag

Actueel materiaal van Refo500 voor de zondagsschool klik hier


Heb je wel eens van Bonifatius gehoord? Bonifatius werd bij Dokkum vermoord, maar wie is hij eigenlijk?

Ieder jaar geeft onze bond een nieuw hervormingsboekje uit. Dit jaar heeft A.C Teeuw een boekje geschreven over Bonifatius. Hij werd bij Dokkum vermoord, maar wie is hij eigenlijk?

Dit boekje verteld zijn levensverhaal en rijk geillustreerd met tekeningen en 3 verschillende puzzels.

Het is dus lees/puzzelboekje


 

Net als andere jaren is het boekje geschikt om (voor) te lezen en heeft het verschillende puzzels.

 

 

 

Naast dit nieuwe boekje hebben we ook materiaal van andere hervormers, zie onder de verschillende mogelijkheden om te bestellen.
Heb je wel eens van John Bunyan gehoord? Hij leefde ongeveer vierhonderd jaar geleden in Engeland. Het gezin waarin hij opgroeide was ontzettend arm. Zijn vader was een arme ketellapper. Met het opknappen van oude potten en pannen moest hij zijn geld zien te verdienen... Maar wie is John eigenlijk? Waardoor is hij zo bekend
geworden? Als je dat graag wil weten, moet je in dit boekje maar snel gaan lezen en puzzelen!

Ieder jaar brengt de bond van hervormde zondagsscholen een verwerkings/puzzelboekje uit van een bekend persoon uit de tijd van de reformatie. In 2013 herdachten we dat het 450 jaar geleden is dat de catechismus verscheen.

De Heidelbergse Catechismus is een boekje dat in 1563 in de Duitse stad Heidelberg verscheen en waarin in vraag- en antwoordvorm de gereformeerde geloofsleer werd beschreven. Het boekje heeft zich sindsdien in snel tempo door heel Europa, ja zelfs de hele wereld verspreid en zou grote invloed hebben op het gereformeerd protestantisme, met name in Nederland.

Verwerkingsboekjes van Calvijn en Bunyan
Uit voorraad zijn ook nog exemplaren van Calvijn en Bunyan beschikbaar.
Naast deze boekje kunnen we ook leveren:

Lutherlied
Het Lutherlied hebben wij in een handzame uitgave uitgebracht voor achter in bijbeltje/psalmboekje. De prijs is slechts € 0,50 per stuk. Velen gingen u reeds voor in de aanschaf van deze handzame kaartjes.

Kleurplaten
Speciale kleurplaten (A4) voor deze dag zijn Luther die de 95 stellingen slaat aan de deur van de kapel in Wittenberg (Nr A9). Luther speelt op de luit (Nr A10). En Luther op de rijksdag te Worms (A11). Ook is er uiteraard een nieuwe kleurplaat rondom het boekje van Katharina van Bora. Ook deze is nu te bestellen en uit voorraad leverbaar.

 

 

Gerelateerde producten:

Deel deze pagina: