Malawi - Training van kleuterleidsters

Gerrie Kasbergen, zendingswerker van de GZB, is vorig jaar begonnen met het verzorgen van trainingen voor de leerkrachten. Tijdens de training leren zij: Een bijbelverhaal te vertellen aan de kinderen.

De Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) heeft in het noorden van Malawi maar liefst 508 kleuterscholen en 1000 vrijwilligers die de kinderen lesgeven. Maar die vrijwilligers zijn daar helemaal niet voor opgeleid. Veel van hen hebben zelf niet eens de basisschool afgemaakt. Ook ontbreekt het aan schoolmaterialen, zoals lees- en prentenboeken en spelletjes. Kortom: de kinderen worden nauwelijks gestimuleerd om zich te ontwikkelen.

Gerrie Kasbergen, zendingswerker van de GZB, is daarom vorig jaar begonnen met het verzorgen van trainingen voor de leerkrachten. Tijdens de training leren zij:
 een bijbelverhaal te vertellen aan de kinderen.
 hoe zij de ontwikkeling van kinderen maximaal kunnen stimuleren.
 zelf educatief speelgoed te maken van lokale materialen.

Reacties na afloop van de training:
Juf Roseline: “De klas ziet er nu veel mooier uit, er is veel meer speelgoed, nu alle kinderen spelen hoef ik niet meer als politieagent op te treden.”
Juf Mercy: “Er komen steeds meer kinderen naar school, aan het begin waren er maar 7 kinderen in onze klas, nu zijn dat er 28.”
Juf Janet: “Spullen die we altijd weggooiden gebruiken we nu om speelgoed van te maken.”

De komende jaren zullen alle vrijwilligers een training krijgen. Ook worden alle scholen gemonitord en zijn er terugkomdagen en korte workshops. Zodat het niet een eenmalige impuls is, maar er blijvend een verbetering komt in de kwaliteit van het onderwijs.
Per jaar is zo’n € 28.000 nodig.

 

Klik hier om de presentatie van Didi en Dorieka gaan naar school te kunnen delen.

Klik hier voor de krasbrochure
Klier hier voor de actie Thermometer
Klik hier voor de actie spaarpot Klik voor meer informatie over het werk van Gerrie en Hans Kasbergen

Gerelateerde producten:

Deel deze pagina: