Spreken over DE KONING

Begrijpelijk opvoeden in gezin, kerk en op (zondags)school

In samenwerking met de uitgeverij de Banier en Evangeliestek werken we aan een boekje over het thema ‘Kind en geloof’. De schrijvers zijn dr. M.J. Kater, dr. M. Klaassen, drs. Eefje van de Werfhorst en drs. Janneke de Jong-Slagman, Margreet van den Berg-van Brenk, drs. Laurens Snoek.

In het boekje worden handvatten en praktische tips gegeven voor allen die betrokken zijn op kinderen, bijvoorbeeld thuis, in de kerk of op school.
De kindertijd is de beste tijd om tot geloof te komen. Maar hoe kunnen we met onze kinderen spreken over de diepe waarheden van het christelijk geloof zonder die te versimpelen? Hoe weten we dat we niet over hun hoofd heen praten, maar hun hart bereiken? Kunnen we voorkomen dat kinderen het geloof ervaren als een woordenbrei die niets met het echte leven te maken heeft? Hoe deden opvoeders in de Bijbel dit?

Dit boek biedt ouders, ambtsdragers, kinderwerkers en leerkrachten een praktische handreiking om met kinderen te zingen, bidden en spreken over God in taal die zij begrijpen.

Het is nu al te bestellen en vanaf medio november 2017 zal het worden geleverd.

TIP: Ideaal geschenk rondom kerst voor de leidinggevende van de zondagsschool